Jag vill hyra en kolonilott

En koloniträdgård är ett stycke mark som delats in i mindre delar, kolonilotter, som hyrs ut till enskilda personer som odlar exempelvis grönsaker och andra växter där.

Syftet med koloniträdgårdar är främst att ge människor möjlighet till trädgårdsodling även om de inte äger en egen trädgård.

Det finns 47 stycken kolonilotter vid Närdala. Intresset är stort och det finns därför ett kösystem. För att kunna ställa dig i kön för en kolonilott behöver du:

  • Vara folkbokförd i Lomma kommun
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha bank-ID och e-postadress

Om du redan har en lott men vill byta till en annan, kan du ställa dig i kö för att byta lott. Ditt nuvarande avtal behöver i så fall sägas upp innan du kan teckna avtal på en ny lott. Du kan inte ställa dig i kö för att skaffa en lott utöver den du redan har.

När du betalat den fasta båtplatsen lämnar du automatiskt båtplatskön. Observera att det endast är de som blir tilldelade en båtplats som blir kontaktade via e-post.

När och hur får jag erbjudande om lott?

Erbjudande om lediga lotter skickas ut via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är aktuell. Om du inte är intresserad av lotten behöver du inte svara på mailet.

Du kan kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter genom att logga in på ditt Kundkonto med hjälp av bank-id.

Avtal

För att skriva ett arrendeavtal på en kolonilott behöver vi:

Om du erbjuds en lott som du anmält intresse på, men inte vill skriva avtal, kommer du att strykas från kön. Du kan ställa dig i kö igen, men får då en ny köplats. Titta på kartan nedan för att få en bild av vilka lotter du är intresserad av.

Vad kostar det?

Vi tar ut en köavgift på 100 kronor per år. Årsavgiften för en kolonilott är cirka 1200 kr.

Lotterna är ungefär 100 kvadratmeter i storlek.

Mer information